Újabb Boeing 787 Dreamliner-t vesz át a mai nap során a British Airways

BA Media CentreSzeptember 29-én pénteken egy újabb mérföldkő következett be a British Aiways életében.

Hiszen a mai nap során a légitársaság a 25-ik Boeing 787-es Dreamliner-ét fogadja a flottájába.

A 787-8as gép az első útját az új Heathrow-i otthonába a BA8625-ös járatszám alatt teszi majd meg.

És szeptember 28-án helyi idő szerint 18:05-kor hagyja majd el a Boeing seattle-i gyárát, és 2017. szeptember 29-én 11:15-kor száll majd le a londoni reptéren.

British Airways B787

A három osztályos elrendezésű gép, mely a G-ZBJI lajstromjelet viseli, már a 9-ik Boeing 787-8as lesz a légitársaság flottájában, amely további 16 darab Boeing 787-9-el egészül ki. További kettő 787-9, valamint további három 787-8 gazdagítja majd a légitársaság flottáját a 2018-as év folyamán. Illetve ezen felül 12 darab Boeing 787-10-es is érkezik majd 2020 és 2023 között.

Stephen Riley Kapitány, a British Airways járatüzemeltetésért felelős igazgatója kapta feladatként az új gép hazahozatalát, és ez alkalomból elmondta:

“Egy hatalmas kitűntetés, hogy én lehetek az új gépünk kapitánya a Seattle és Heathrow közötti járaton. Nagyjából két és fél év munkába kerül, mire egy gépet átadásra késznek nyilvánítanak, így ez mindenképpen egy izgalmas pillanat, amikor lehetőségünk van hazahozni egy új gépet, hogy az csatlakozzon a flottához. A Dreamliner-ek fantasztikus repülőgépek, mind a pilóták, mind az utasok szemszögéből. A jelenlegi technológiai fejlődés csúcsát képezik, és a legüzemanyaghatékonyabb hosszútávú repülőgépek a világon. Mindezek felett pedig a kezdetektől az utasok komfortérzete volt a tervezés középpontjában, és ezáltal az utasok a desztinációjukra való érkezés után is kiválóan érzik magukat”

További információkért, hogy pontosan mi is folyik a háttérben egy ilyen járat teljesítése esetén, nézzétek meg az interview-t Stephen Riley kapitánnyal, mely még azelőtt készült, hogy elindult volna Seattle-be, hogy felvegye a B787-est.

A Boeing 787-es mind a világon, mind a British Airways flottájában az egyik legkorszerűbb légijármű. A repülőgép szénszálas törzsének köszönhetően a belső nyomás alacsonyabb szinten tartható, mint eddig az bármely más típus esetén lehetséges volt. A kabin így a 6000 láb ~ 1800 méter magasságnak megfelelő körülményeket biztosítja. Mely 2000 lábbal alacsonyabb, mint bármely más repülőgépen. Mindez magasabb páratartalomhoz vezet, amely csökkenti a repüléssel járó szárító hatást, mely egy jóval kényelmesebb utazási élményt biztosít, és melynek köszönhetően az utasok frissnek érezhetik magukat az érkezésükkor.

Az egyik legkülönlegesebb, és legegyedülállóbb tulajdonságuk a Dreamlinereknek nem más mint a szárnyuk, melyek 197 lábas (60 méteres) fesztávolságukkal, illetve a flexibilis görbületükkel jóval magasabb mértékű emelkedési rátát, és jobb üzemanyagfelhasználást biztosítanak. A Dreamlinerek a maximális 954 kilométer / órás utazási sebességük mellett képesek teljesíteni az akár 15,200 kilométeres utakat is. Mely lehetőséget biztosít a légitársaságnak, hogy olyan útvonalakat üzemeltessenek mint Santiago, Chile, avagy Mumbai, India.

A Boeing 787-es ablakai továbbá harminc százalékkal nagyobbak, mint bármely más repülőgépé. Ami azt jelenti, hogy az utasok folyamatosan rajta tarthatják a szemüket a horizonton, ezzel is csökkentve az utazással kapcsolatos rosszullétek mutatóit. Ezen felül a gépek nagyjából negyven százalékkal halkabbak, mint bármely más kereskedelmi forgalomban lévő repülőgép, melynek köszönhetően az utasok sokkal könnyebben, és gyorsabban találhatnak maguknak időt arra, hogy pihenjenek utazás közben.

A British Airways 2013. júliusában vette át az első Boeing 787-8 Dreamliner-ét, a három osztályos World Traveller (Economy), World Traveller Plus (Premium Economy), illetve Club World (Business) konfigurációban. Két évvel később, 2015-ben a légitársaság átvette a következő generációs Dreamlinerét, egy Boeing 787-9-es képében. Mely 20 lábbal hosszabb, mint a 787-8-as, mely lehetőséget adott arra, hogy a három osztályos konfigurációt, egy négy osztályos megoldás váltsa fel, ezzel utat engedve az első osztálynak is a fedélzeten.

A British Airways 787-esei mind szezonális, mind egész évben közlekedő útvonalakon repülnek az alábbi útvonalakon.

Egész évben elérhető úticélok Szezonálisan elérhető úticélok
Abu Dhabi Austin, TX
Nashville Baltimore
Newark Hyderabad
Seoul Chennai
Kuala Lumpur Jeddah
New Orleans Shanghai
San Jose, CA Montreal
Calgary Toronto
Mumbai Cairo
Delhi Tokyo
Tel Aviv Beijing
Moscow Atlanta
Muscat Boston
Rio de Janeiro Los Angeles
Madrid Washington
Mexico City Seychelles

Köszönjük a British Airways munkatársainak, hogy továbbra is partnerükként tekintenek ránk, és, hogy rajtuk keresztül eljuttathattuk hozzátok ezeket a híreket.

Ha bármi kérdésetek van akár a British Airways-el, vagy bármely más OneWorld Alliance, illetve egyéb légitársasággal kapcsolatban, akkor nyugodtan keressetek meg minket az alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Illetve kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

british-airways-logo

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.