30 perccel egymás után születtek, és a 60-ik születésnapjukat nyugdíjba-vonulással ünnepelték a British Airways ikrei… Mindössze 30 másodperc különbséggel.

BA Media CentreJeremy illetve Nick Hart kapitány a British Airways rövidtávú Airbus A320-asokkal üzemeltetett járatain teljesítettek szolgálatot.

Az ikerpár együtt ünnepelte a 60-ik születésnapját, miután alig harminc másodperc különbséggel tették le utolsó szolgálatukat.

Miután a két pilóta összesen harminc perc különbséggel született, úgy gondolták, hogy egy tökéletes befejezése lenne a karrierjüknek.

Ha és amennyiben az utolsó járataikat, ugyanazon a napon teljesítenék Heathrow-ra.

Melynek eredménye az lett, hogy az általuk vezetett gépek harminc másodperc különbséggel parkoltak le egymás mellett a londoni repülőtéren.

Nick Hart utolsó járata Göthenburg-ból 12:34-kor, mígy Jeremy Hart utolsó járata Genfből 12:35-kor szállt le. Jeremy kifejezetten Genf-et válaszotta desztinációjául, hiszen ez volt az úticélja annak a járatnak is, melyen először teljesített szolgálatot pilótaként.

Twin Pilots

Jeremy Hart 1987-ben csatlakozott a British Airways csapatához. Míg Nick a British Midlands-nél kezdte pályafutását, mely légitársaság 2012-ben az anyacéggel összevonásra került. Kettejük összesen majdnem 45000 órányi repült tapasztalattal rendelkeznek. És karrierjük során összesen 3.5 év egyhuzamban történő repülésnek megfelelő időt töltöttek a levegőben, miközben több mint kettő millió utast szállítottak biztonságban az úticéljukra.

És bár az ikrek nem teljesen azonosak, mégis a hasonlóság kettejük megjelenésében, és hangjában annyira megkülönböztethetetlen a másiktól, hogy sokszor keverték össze őket. Nick elmondta:

“Évekkel ezelőtt Jerry nem mondta el a kollegáinak, hogy van egy testvére aki a British Midlands-nél dolgozik. Egy nap egy British Airways-es pilóta oda jött mellém, és megkérdezte, hogy mégis mit képzelek, mit csinálok a British Midlands egyenruhájában”

Természetesen amióta Nick csatlakozott a British Airways-hez, azóta Jeremy is egész másképp látta a világot, és megosztotta velünk az élményeit.

“Folyamatosan össze kevertek Nick-el. Egyik alkalommal egész úton Nick-ként szólított az első tisztem. Illetve olyan emberektől kaptam öleléseket, és egyéb baráti gesztusokat, akik összekevertek bennünket. Akárhogy is nézem, nem rossz reakció!”

Az ikerpár hamar érdekelt lett a repülésben, és már egész korán tudták, hogy pilóták szeretnének lenni a jövőben. Az apjuk egy angol tanár volt, aki különböző tanítási munkákat vállalt a világ minden táján, melyből kifolyólag a testvérpár legtöbb idejét a Közel Kelet és Európa között a levegőben töltötte. Mivel azokban az időkben még a biztonsági előírások nem voltak annyira szigorúak, így természetesen nem egyszer ülhettek be a pilótafülkébe, és nézhették ahogy dolgozik a személyzet. Együtt szerezték meg a Private Pilot License-üket, és mindketten lehetőséget kaptak arra, hogy a kereskedelmi pilóta engedélyeiket a Britannia Airways-en keresztül szerezhessék meg. Jeremy elfogadta ezt az ajánlatot, és egy pár évre rá 1987-ben csatlakozott a British Airways-hez. Nick egy kicsit más utat választott, és visszautasította a Britannia ajánlatát, hogy már a kezdetektől fogva a British Airways-nél folytassa a képzéseit, azonban a kurzus törlésre került. A fiatalember akkor sem adta fel a vágyait, és miután elvégezte a mérnöki diplomáját önerőből folytatta a képzéseit, melyek sikeres teljesítése után először a Manx Airlines, majd a British Midlands, és végül a British Airways alkalmazottja lett.

Függetlenül attól, hogy Nick és Jeremy ugyanazon légitársaságnak dolgoztak az elmúlt pár évben, egyszer sem volt alkalmuk arra, hogy együtt repüljenek. Köszönhetően annak, hogy mindketten Kapitányként teljesítettek szolgálatot, és így soha nem lettek beosztva ugyanarra a járatra.

James Basnett, a British Airways Airbus Főpilótája úgyszintént tiszteletét tette az ikerpárnál, és elmondta:

“Nekem is van egy testvérem, aki az Airbus flottán repül, aki úgy gondolta, hogy már ez elég furcsa egy helyzet. Azonban Nick és Jerry mindenképpen felmosták velünk a padlót ilyen téren. Harminc perc különbséggel jöttek világra, és ugyanazt a géptípust repülték, ugyanannál a légitársaságnál, melyet végül úgy hagytak el, mint ahogy a világra jöttek. Alig egy perc különbséggel. Egy abszolút ide illő fináléja volt ez, a hosszú és elképesztő karrierjüknek, és biztos vagyok benne, hogy velem együtt még sokan mások fogják őket hiányolni a flottából. Minden jót szeretnék kívánni nekik az elkövetkezendőekben, és kívánom, hogy élvezzék a nyugdíjazásukat.”

British Airways Retiring Pilots

Ezúton is szeretnék gratulálni Nick illetve Jeremy Hart-nak a több mint harminc éves szolgáltáért, illetve az utolsó teljesített járatokért. Remélem, hogy élvezték azokat az éveket melyeket a cégnél töltöttek! És szeretnék nekik nagyon sok sikert, és boldogságot kívánni a továbbiakban.

Reméljük, hogy tetszett ez a cikkünk? Amennyiben igen, akkor kérlek nyomjatok  rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Abban az esetben pedig, ha nem szeretnétek lemaradni a további bejegyzéseinkről sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, illetve kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy most is velünk tartottatok! Hamarosan ismét jelentkezünk!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

british-airways-logo

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.