Nézzétek meg, hogyan működik egy Boeing 777-es evakuációs csúszdája

Bár rendkívül ritka, hogy egy repülőgép vészhelyzeti csúszdáit ki kelljen nyitni.

Ettől függetlenül minden kereskedelmi forgalomban közlekedő gép fel van szerelve ezekkel, hogy egy vészhelyzet esetében az utasok minél gyorsabban, és biztonságosabban hagyhassák el a repülőt.

A hatalmas felfújható csúszdák akár 14 méter hosszúak is lehetnek, és szerves részét képezik a repülőgép biztonsági berendezéseinek.

A biztonság az egyik legnagyobb prioritást élvezi a British Airwaysnél, és a légitársaság egy színfalak mögötti videóval is készült, hogy az ügyfeleik megtekinthessék az evakuációs csúszdák egyik beidőzített tesztjét.

A film során a British Airways mérnöke Peter Dyer kifejti, hogy minden, a British Airways flottájába tartozó gép fel van szerelve ezekkel a csúszdákkal, és a biztonsági rendszerek ellenőrzése majdnem minden nap megtörténik. Melyet a mérnökök kifejezetten a csúszdák felfújásával tesznek meg, hogy biztosítsák a megfelelő működést.

Ha az utazásaitok során bármikor is hallottátok, hogy a kabinszemélyzetet megkérték arra, hogy egy ajtót “cross check”-keljenek. Fel- és leszállás előtt, akkor az utaskísérőknek a feladata az, hogy az ajtót “automatikus”, vagy “manuális” helyzetbe hozzák. És ezen ellenőrzés lényege, hogy a kabinszemélyzet biztosítsa, hogy az ajtók adott helyzetnek megfelelően a korrekt pozícióban vannak-e.

Ahogy Peter el is mondja, amikor egy repülőgép ajtaja semmiképpen sem szabad, hogy automatikus pozícióban legyen, amikor akármelyik reptéren megáll a kapunál. MIvel ilyenkor az ajtó nyitásával egyszerre a csúszdák is kinyílnak majd.

A videón látható repülőgép egy Gatwick-en állomásozó Boeing 777-200-as, mely összesen nyolcs csúszdával van felszerelve. És amennyiben evakuálásra kerülne sor, akkor ezek mindössze hat másodperc alatt teljesen felfújódnak.

A tájékoztató videót ide kattintva tekinthetitek meg.

Ha bármi kérdésetek van a foglalásokkal, a British Airways-el, vagy bármely más OneWorld Alliance légitársasággal kapcsolatban, akkor nyugodtan keressetek  fel bennünket az alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-ot, illetve osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, úgy kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, illetve kövessetek bennüneket az alábbi közösségi média oldalak mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

british-airways-logo

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.