Kétezer ember adott választ a Visa és a British Airways kérdéseire…

… Itt vannak az eredmények!

A különböző mix kazetták létrehozásától, a fényképek nyomtatásán át, a szerelmes levelek küldéséig bezárólag nagyon sok olyan dolog van az életünkben.

Melyet a technológia teljes mértékben kiváltott, és amit nagyon is hiányolunk, legalábbis a Visa és a British Airways közös kérdőíve ezt mutatja!

Impact of Technology 1

A kétezer résztvevő válaszai alapján az egykor még napi tevékenységnek számító dolgok, mára a technológia gyors fejlődésének, az okos eszközöknek, illetve a szinte bárhol elérhető vezetéknélküli internetnek köszönhetően kezdenek a feledés homályába merülni.

Kezdve egy Diskman, vagy Walkman hordozásától, egy enciklopédia kinyitásán keresztül, csak szimplán egy telefonszám megjegyzéséig, ismét olyan dolgokat kezdtünk el elhagyni a szokásaink közül, melyeket ismételten a technológiai áttöréseknek köszönhetünk.

A válaszadók 51%-a azonban természetesen azt is elmondta, hogy egyáltalán nem sajnálják, és nem hiányzik nekik a sorbanállás a postán, hogy befizessék az kötelező adókat a gépjárműveik után. Ezen felül nagyjából a válaszadók 40%-a úgyszintén örül annak, hogy már nem kell megvenniük a TV Újságot, csak azért, hogy kiderítsék mi lesz a jövőheti műsor.

A válaszokból az is kiderül, hogy különböző mix kazetták készítése az egyik olyan elfoglaltság, amit az emberek leginkább hiányolnak, melyet szorosan követ az előhívatott / nyomtatott képek albumba történő helyezése, illetve a TV műsorok, és filmek VHS kazettára történő rögzítése.

A hatodik helyen zárt egy egyszerű levél megírása, és a szerelmes levelek, valamint képeslapok küldése kezeket szorosan követte. A kilencedik helyen zárt egy levelezőpartner megléte, és a CD kollekció megléte lett a tízedik.

Az átlag felnőtt általában valamivel több mint négy órát tölt az interneten, viszont a legtöbbjük elismerte, hogy szinte soha sem tartózkodnak egy pár méternél távolabb egy a hálózatra csatlakoztatott eszköztől. A British Airways által elindított kérdőív eredményei alapján a válaszadók 58%-a elmonta, hogy a napi aktivitásuk legtöbbjére nagyon nagy hatással volt a technológia, és ez a helyzet azóta sem változott, és a válaszadók 54%-a azt mondta, hogy a Wi-Fihez történő csatlakozási lehetőség a legfontosabb számukra az utazásaik során, hogy folyamatosan kapcsolatban maradhassanak az ismerőseikkel, kollegáikkal.

britishairways_216861915947352

Annak érdekében, hogy az ügyfeleiket folyamatosan aktív hálózati kapcsolattal tudják ellátni, és hogy a fedélzeti wi-fi szolgáltatás elindítását ünnepelje meg a légitársaság. A British Airways a Visa-val társult annak érdekében, hogy az első Wi-Fi Enabled járatok fedélzetén az ügyelek minél jobb kiszolgálásban részesüljenek majd. Egy limitált időszakban a légitársasággal utazók a nagy sebességű vezeték nélküli kapcsolatot egy órán keresztül ingyeneesen élvezhetik majd a Visa jóvoltából,

Carolina Martinoli, a British Airways Ügyfélkapcsolatokért Felelős Igazgatója elmondta:

A technológia, és az internet nagyon sokat fejlődött az elmúlt évek során, és azok a dolgok melyeket a múltban még mindennaposnak tartottunk volna, már akár automatikusan is elvégezhetőek online.

Az eredmények jól mutatják, hogy mennyire függünk attól, hogy internet hozzáférésünk legyen, és folyamatosan csatlakoztatva legyünk, még utazás közben is.

Tudjuk mennyire elzártnak érezhetik magukat az emberek, ha esetlegesen nem tudnak kapcsolódni a világhálóhoz, úgyhogy egy limitált időszakra a British Airways utasai egy óra ingyen hozzáférést élvezhetnek majd a Visa jóvoltából!

britishairways_216861026473400

Suzan Kereere, a Visa Európai Helyettes-Vezérigazgatója hozzátette:

A Visanal, folyamatosan azon dolgozunk, hogy a világon mindenkit összekössünk a lehető leginnovatívabb, legmegbízhatóbb, és legbiztonságosabb módon. Annak érdekében, hogy az ügyfeleinket minél több módon összeköthessük a világgal, úgy folyamatosan új módszereken, és eszközökön dolgozunk, kezdve az okos eszközöktől, a háztartási cikkeken keresztül, a tömegközlekedési eszközök hatalmas áradatáig.

A British Airways partnereként örömmel, és büszkén jelenthetjük be, hogy az első órában ingyenesen biztosítjuk a fedélzeti Wi-fi szolgáltatást minden ügyfelünknek, az összes Wi-Fi Enabled British Airways repülőgépen. Azt szeretnénk, ha az ügyfeleink a lehető legjobb élményekben részesülnének az utazásaik során, és az eredmények azt mutatják, hogy ehhez a legjobb út az interneten keresztül vezet.

A kutatás eredményei azt mutatták, hogy a Britek valószínűsíthetően ezeket az aktivitásokat végeznék az egy óra ingyen hálózati hozzáférés során!

Impact of Technology 2

A kérdőíveket a OnePoll.com segítségével hozta létre a légitársaság, és az eredmények azt mutatták, hogy a válaszadók 10%-a elveszettnek érezné magát, ha nem tudna internetezni. A kérdőívben résztvevők 2/3-a, folyamatosan az ingyenesen használható Wi-Fi hotspotokat keresi, amíg távol vannak az otthonuktúl, és az átlag azt mutatja, hogy mindenképpen nehezükre esik az, hogy több mint 7 órát internet nélkül töltsenek.

 

Mindenképpen érdekes tanulmány ez a légitársaság és a Visa részéről. És ennek megfelelően kíváncsiak lennénk a Ti válaszaitokra is. Ti mennyi időt bírnátok ki egyhuzamban internet nélkül? Mi az első dolgotok, amikor megnyitjátok a böngészőt?

A válaszaitokat a komment szekcióban várjuk. Illetve addig is ha bármi kérdésetek van a foglalásokkal, a British Airways-el, vagy bármely más OneWorld Alliance légitársasággal kapcsolatban, akkor nyugodtan keressetek  fel bennünket az alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-ot, illetve osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, úgy kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, illetve kövessetek bennüneket az alábbi közösségi média oldalak mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

 

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

british-airways-logo

© Szutor Márk
© by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.