Augusztustól közvetlenül utazhattok távolsági busszal a cseh mesevárosba!

A közelgő hosszú hétvégére remek célpont Cesky Krumlov és környéke

Augusztus elejétől közvetlen távolsági busz köti össze Budapestet Dél-Csehország bűbájos vidékével.

A FlixBus a nyári időszakban napi rendszerességgel indít járatokat Trebonba, Cesky Krumlovba, Ceske Budejovicébe és Horní Planába.

flixbus-france-header

A közelgő hosszú hétvégére is ideális célpont a fürdőzésre is alkalmas régió, így Prága kiváló alternatívája lehet az utazni vágyóknak. 

Trebon

trebon-24

Trebon környéke UNESCO bioszféra-rezervátum. A városban tradíció a haltenyésztés, a területet rengeteg kisebb-nagyobb tó, sziget és lápos terület teszi különlegessé a kirándulni vágyóknak. Azok is találnak itt programot, akik inkább épített környezetben érzik jól magukat. Trebon klasszikus középkori hangulatot árasztó cseh kisváros, fő látványossága nyolc évszázados múltjával a Rozmberk (Rosenberg) várkastély és az épületet körülvevő angol park. A település termálforrásainak és a helyi gyógyiszapnak köszönhetően fürdőkultúrájáról is híres, így érdemes a mártózásra is időt hagyni. 

Cesky Krumlov

unnamed

Talán az egyik leghíresebb város a dél-cseh vidéken a leggyakrabban csak ékszerdobozként emlegetett Cesky Krumlov. Szokatlan módon akár kajakból vagy csónakból is meg lehet csodálni a látványos városképet, hiszen a Moldva körülöleli az óvárost. Persze érdemes a szárazföldön is körülnézni és bejárni a település kacskaringós utcáit, azzal azonban érdemes számolni, hogy Prága után ez Csehország második leglátogatottabb városa, így az olyan nevezetességeknél, mint a vár és az Egon Schiele Művészeti Központ, illetve az autentikus sörözők környékén nagy lesz a nyüzsgés.  

Ceske Budejovice

1805_budweis

Ceske Budejoviceben a 13. század óta része a sörfőzés a település életének. Ez a Budweiser hazája, a sörgyár ma is látogatható, a túrán kóstolás mellett mutatják be a cseh sörkészítés fortélyait. Akár gyalog is meg lehet közelíteni a gyárból a város főterét, ez az egyik legnagyobb Csehországban, a középkorban vásárok helyszíne volt. A tér sarkánál található a Fekete torony, tekintélyes mennyiségű meredek lépcső megmászása után remek kilátás nyílik innen a városra. Érdemes Ceske Budejovice környékét is bejárni, a közeli Holasovice az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel, itt maradt fent legjobb állapotban az európai parasztbarokk stílus.

Horní Planá

Horni Plana

A Lipnó-tó partján fekvő apró településen csupán 2000 ember él. A terület inkább természeti adottságairól híres, a Horní Planától északra elterülő Sumava Nemzeti Parkban Közép-Európa legnagyobb összefüggő erdőterülete található, amit Csehország zöld szívének is neveznek. A fák mellett jégkorszaki eredetű hegyi tavak is találhatók a vidéken. Vizes sportokhoz és fürdéshez mégis a Lipnó-tó a legjobb választás, olyan ez a csehek körében, mint nekünk a Balaton. A tópart a bicikliseknek is jó terep, két-három nap alatt kényelmesen körbe lehet tekerni épített bicikli úton és kisebb közutakon, a kerékpár bérlés nem akadály a környéken.

Ha esetlegesen megtetszett bármelyik a FlixBus által nyújtott úticél, és úgy döntöttetek, hogy elutaznátok a hosszú hétvége során valamelyik Cseh városba, avagy akármelyik másik FlixBus úticélra, úgy már nincs is más dolgotok, mint szállodát foglalni, melyet legújabb parnternünkön a Booking.com-on keresztül, egyszerűen, és gyorsan tudtok megtenni.


https://www.booking.com/index.html?aid=1588050

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok, és amennyiben Ti is kihasználnátok az olcsó, megbízható, és minőségi utazási lehetőséget a FlixBus segítségével, akkor kérlek nyomjatok a cikkre egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

flixbus-logo

© Szutor Márk
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.