Több mint 7000 különböző árucikk, mindössze egy British Airways járaton!

BA Media CentreTudjátok, hogy milyen felkészítést igényel, mindössze egyetlen repülőjárat?

Gondolnátok, hogy egy mindössze 6 órás útra mi mindent visz magával egy repülőgép?

Nos, amennyiben a kérdésekre nemmel válaszoltatok, úgy olvassatok tovább, hiszen a British Airways legújabb sajtóközleményéből kiderül minden.

britishairways_21686922271048

Több mint 7000 különböző dolog kerül minden egyes British Airways repülőgép fedélzetére, hogy az ügyfeleket minél jobban tudja kiszolgálni a légitársaság.

Mindezek közé tartozik a 798 darab pohár, 388 üveg bor (0,25 literes kiszerelésben), 350 csomagnyi perec, 78 guriga wc papír, és 282 darab takaró.

A kimutatásból az is kiderült, hogy a légitársasággal repülő ügyfelek majdnem fele egyedül, míg több mint a negyede párjával utazik a nyár folyamán.

Azonban, miként is használja ki a légitársaság az extra kapacitását. Természetesen árúszállítással, melyben különböző divattermékeket, fagyasztott illetve friss gyümölcsöket, és zöldségeket, valamint nem utolsó sorban egészségügyi készítményeket szállítanak a legtöbb hosszútávú járatuk fedélzetén.

Ahogy a nyár szép lassan véget ér, úgy a légitársaság közétette az adatokat azzal kapcsolatosan, hogy pontosan, ki, és mi kerül a légitársaság napi 850 járatainak fedélzetére.

britishairways_216861227742973

A példát egy a London Heathrow – New York, John F. Kennedy repülőtér közötti Boeing 747-esükkel szeretnék demonstrálni, mely nagyjából 7000 különálló tárgy befogadására képes.

Amit természetesen minden járat érkezése után a gépből ki,- míg a járatok indulása előtt be kell rakodni.

A rakodólistán az alábbi elemek majdnem minden esetben megtalálhatóak, 101 üveg (0,75 liter) bor, valamint 388 üveg (0,25 liter) bor, 293 fejtámla borító, 350 csomag perec, 78 guriga wc papír, 5 elsősegélycsomag, valamint nagyjából 800 ágynemű csomag.

Melyek már természetesen az új Club World White Company ágyneműk. Ezek a British Airways £600 milliós befektetési tervének voltak részei, és a bevezetésükről ebben a cikkünkben írtunk.

britishairways_216861636710529

A kimutatás, arra is igyekezett kitérni, hogy pontosan miként repülnek az emberek. Átlagosan egy évben, minden második (az utasok 47%-a) egyedül utazik, míg nagyjából 27%-uk utazik a párosával.

A teljes utasszám kimutatások azt a következtetést engedik levonni, hogy egy kicsivel több mint 70% utazik kikapcsolódás céljából, míg nagyjából 28% üzleti céllal indul el.

Annak érdekében, hogy a légitársaság segítsen egy kicsit jobban érthetővé tenni mindezeket a számokat. A British Airways készített egy infografikát a fentebb említett eredményekkel.

Mindazok akik mostanáig azon gondolkodtak, hogy a bőröndjeiken kívül még mi kerül be egy gép hasába, a British Airways leányvállalata az IAG Cargo segített ennek megvalósításában.

2018-ban, az áruszállítás összességében 26 százaléka a kifejezetten magas prioritást követelő termékekkel volt tele, gondolunk itt divattermékekre, a legújabb mobil eszközökre, és számítógépekre.

Míg ehhez képest mindössze 5%-át tette ki a kapacitásnak, az olyan speciális áruk szállítása, mint az élőállat, illetve a nagy értékű festmények, és egyéb műremekek.

Nagyjából 4% volt a romlandó árú a gépek rakterében, mint például az Egyesült Államokban termesztett fejes saláta, avagy a Kenyában termesztett málna.

Körülbelül 3%-ot tettek ki az olyan különböző gyógyszerek, melyeket különböző, illetve ennek megfelelően különleges hűtési folyamatokkal lehetett csak szállítani.

A legérdekesebb termékek között olyanok is voltak, mint egy üveg Cognak melyet a légitársaság Bordeauxból – Kuala Lumpurba szállított. Ezen felül vészhelyzeti jégsaláta szállítmányok Los Angelesből az Egyesült Királyságba. Mely az idén nyáron a szigetországban sújtó hőhullám eredményezett. Ezen felül pedig a királyi család esküvőjéről szóló magazinok kerültek még fel a gépek fedélzetére, hogy azokat Nagy-Britanniából az Egyesült Államokba vigyék.

Carolina Martinoli, a British Airways Márkanévért illetve az Ügyfélkapcsolatokért felelős igazgatója elmondta.

“A legtöbb ügyfelünk igazán kíváncsi a repülés bármely területét illetően, és a legtöbbjük szeretné tudni, hogy rajtuk, és a csomagjaikon kívül még mi kerül fel a repülőgépeink fedélzetére. Több mint napi 800 a világ minden tájára üzemeltetett menetrendszerinti járattal, hatalmas tervezési folyamatot igényel az, hogy minden egyes gép fedélzetére a megfelelő árúk kerüljenek fel, kezdve a legalapvetőbb szükségletektől, egészen a különleges cikkekig.”

Mint ahogy arról az előző cikkünkben is beszámoltunk a légitársaság az első (First) valamint üzleti (Club World) osztályon utazó ügyfeleinek megújúlt bor, illetve pezsgő kínálatot vezetett be.

Illetve folyamatosan építik ki a nagy sebességű Wi-Fi kapcsolatot a 128 hosszútávú repülőgépük fedélzetén.

Ha ezen cikkünk olvasása után, esetleg kedvet kaptatok ahhoz, hogy a British Airways-el elutazzatok valahova, és ezzel együtt együtt akár szállást is foglalnátok, akkor az legújabb partnerünkön, a booking.com-on keresztül tudjátok megtenni!

Screen Shot 2018-08-22 at 01.42.31

Köszönjük a British Airways munkatársainak, hogy eljuttatták hozzánk ezt a sajtóközleményüket! És akárhogy is nézem, ez a hét kifejezetten sok tartalmat köszönhet a légitársaságnak!

Az elkövetkezendő napokban úgyszintén olvashattok majd a Brit légitársaság munkájáról, illetve háttérfolyamatairól! Addig is, ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-ot, illetve osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, úgy kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, illetve kövessetek bennüneket az alábbi közösségi média oldalak mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

 

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

british-airways-logo

© Szutor Márk
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.