Universal Jobmatch

Sziasztok! Most, hogy túl vagyunk a lakhatás tudnivalóin, és tanácsain kezdjünk bele abba, hogy mely weblapok lehetnek a segítségetekre ahhoz, hogy munkát találjatok.

Bár sokan azt mondják, hogy a Universal Jobmatch egy kalap szamócát sem ér, én mégis azon a véleményen vagyok, hogy az egyik legjobban kivitelezett weblapról beszélünk.

Nem csak azért, mert a használata relatíve egyszerű, de azért is, mert kombinálja az Egyesült Királyságban lévő legtöbb álláskereső portál találatait egy weboldalon.

Hogy is született meg a Universal Jobmatch?

Nos a weblapot a Monster Corporation alkotta meg Őfelsége kormányának megbízásából 2012 novemberében. És továbbra is ez a cég végzi az üzemeltetést a DWP (Munkaügyi és Nyugdíjhivatal) részére. Mire elérkezett 2013 februárja a weboldal körülbelül 460.000 munkáltató hirdetéseit tartalmazta, és naponta több mint 6 millió keresés futott át az oldalon a 2 millió regisztrált felhasználó között.

Az új weblap megszületése után a DWP a már meglévő dedikált weblapjainak működését felfüggesztette, és ezzel a Universal Jobmatch lett az egyedüli a kormány által is támogatott álláskereső weblap.

A weblap használata

Nos a weblap regisztráció nélkül is használható, ez pedig nagyban megkönnyíti rengeteg álláskereső dolgát. Azonban mindenképpen javasolnám azt, hogy regisztráljatok a weboldalra, mivel ez nagyban megkönnyíti majd a dolgotokat. Nem csak extra funkciók válnak elérhetővé mint például az önéletrajz építő. De ezeket egyszerre (külön regisztráció nélkül) képes a weblap továbbítani minden egyes álláskereső portál felé. Ezzel lehetővé téve azt, hogy azok a munkáltatók akik csak és kizárólag a Reed.co.uk-t használják, ugyanúgy megtalálják majd az életrajzotokat. Mint azok akik csak a UJM-et használják.

Egyéb funkciók

Mint azt már fentebb is említettem, a Universal Jobmatch egy nagyon is erős alapokon nyugvó weblap. Ennek megfelelően a beépített funkciók is jelentős szerepet játszanak a weblap életében. Ezek közül az egyik talán az önéletrajz építő, avagy eredeti nevén CV Builder.

A szokásos Word dokumentumok, vagy pdf-ek helyett ez ugyanis lehetőséget biztosít mindenkinek arra, hogy a saját önéletrajzát a megfelelő formátumban, és az angliai elvárásoknak megfelelően építse fel. (Had szúrjak be ide egy jó tanácsot, amennyiben arra adjátok a fejeteket, hogy ide költöztök. Az önéletrajzotokból mindenek előtt távolítsátok el a fényképet, valamint az egyéb olyan személyes információkat mint a születési hely, és idő.) De erről is hamarosan készítünk nektek egy cikket, ahol részletesebb tájékoztatást kaphattok majd az itteni CV sztenderdekről.

Hogy is néz ki mindez a valóságban?

Mint azt a képeken is jól láthatjátok, minden egyes előző professzionális, vagy edukációs tapasztalataitokat, és eredményeiteket egy-egy külön fejezetként tudjátok beszúrni a virtuális életrajzotokba. (Jelen pillanatban a saját adataimmal) A weblap a dátumoknak megfelelően minden egyes hozzáadott elemet rendszerez, szóval, ha mindezt saját kútfőből csináljátok, akkor sem követhettek el igazából semmilyen hibát, az időrendiségben.

Mindezen feladatok mellett természetesen motivációs levelet, illetve egyéb kvalifikációkat is csatolhattok ide. Ide értendő a középiskolai, vagy gimnáziumi érettségi. (Ebben az esetben a kvalifikáció neve GCSE Equivalent, emelt szint esetén pedig A-Levels Equivalent kell, hogy szerepeljen a címben.)

Ezeken a funkciókon kívül még láthatjátok az Activity Log menüpontot is. Nos ez egy érdekes dolog, az Activity Log leginkább a JobCentre által ellenőrzött része a weboldalnak. Ha esetlegesen az ide költözésetek után három hónappal még nem találtatok munkát, akkor már igényelhettek JobSeeker’s Allowance-t. És a saját munkavállalási tanácsadótok majd ezt az Activity Log-ot fogja ellenőrizni minden két hétben. Így mindenképpen javasolnám, hogy már a kezdetektől fogva vezessétek ezt. Elsősorban mondjuk azért, hogy lássátok, hogy mire jelentkeztetek, és mire nem. Ugyanis nem egy marketing-el foglalkozó cég fog majd emailt küldeni, hogy bizony jelentkeztetek az adott állásukra, és szeretnének interview-t készíteni veletek. Természetesen mindezen cégek MLM rendszerben működnek, és valós kereseti forrásként maximum az alapítók tudják megjelölni ezen vállalkozásokat.

7

Másodsorban pedig azért, ha ne adj isten elveszítenétek az állásotokat, és a segély kérelemre adnátok a fejeteket, akkor már megszoktátok azt, amit a JobCentre megkövetel tőletek, és ez nagy segítség lehet a későbbiekben.

Mint azt már fentebb is említettem, a weblap képes arra, hogy minden egyéb regisztráció nélkül is továbbítsa az adataitokat a többi álláskereső portál felé. Így tehát ne érjen meglepetésként, ha a reed.co.uk, vagy a totaljobs.com esetlegesen email értesítéseket küld majd nektek a régióban elérhető állásokról.

Lévén, hogy nem vagyok vállalkozó, így nem ismerem azt az oldalát a weblapnak, ahol hirdetéseket lehet feladni, de természetesen egy pár kattintással erre is van lehetőség. És lehet érdemes próbálkozni azzal, hogy saját magatok elérhetőségét hirdetitek meg a több százezer hirdetés között. Ezen felül pedig mást már nagyon nem tudok felhozni a funkciókkal kapcsolatban.

Ami a használhatóságot, vagy felhasználóbarátságot illeti. Nem hinném, hogy bárkinek is problémát okozna a weblap használata. Az egyetlen amit talán fel tudnék hozni az-az, hogy a bejelentkezési adataitokat nem tudjátok el menteni. Ezt ugyanis a fejlesztők teljes mértékben kiiktatták a weblap alap kódjából, és sem a Google Chrome, sem a Mozilla Firefox, és meglepő módon a Safari sem támogatják a mentést.

A bejelentkezéshez egy 12 számjegyű kódot, valamint legalább egy kis,- illetve egy nagy betűt, és egy számot tartalmazó, nyolc és tizenhat karakter között lévő jelszót kell használnotok. Mint az a fenti ábrán is jól látható.

2

Az internet kapcsolatotoktól függetlenül a weblap betöltése átlagos időt vesz igénybe, nem tart tovább mint a blogunkat betölteni. Ami meglepő ha figyelembe vesszük, hogy milyen erős alapokra épülő, és erőteljes weblapot, és háttér adatbázist kell kezelnie a szervereknek.

Ezen felül úgy érzem sok minden mást már nem tudok elmondani a weblapról, remélem, hogy tudtam segíteni az első lépésekkel az angliai munkavállalásotokat illetően. Hamarosan újabb hírösszefoglalónkkal jelentkezünk.

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Illetve kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Universal Jobmatch” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.