A Hét Appja Bővebben (iOS): TripCast

Sziasztok!
A jó hírektől, és a tényektől eltekintve ne hiddjétek azt, hogy nem jelentkezünk a szokásos tartalmainkkal sem.

Sőt, mint azt már az előző két cikkünkben is megemlítettük folyamatosan dolgozunk az újabb, és újabb digitális “rágcsálnivalókon” is.

Azonban ne is halogassuk tovább az időt, kezdjünk bele a TripCast alkalmazás bővebb bemutatásába.

Mi is ez a TripCast?

Az alkalmazás alapvetően azoknak lett kitalálva, akik szeretnének egy nagyon jól kinéző, digitális fotóalbumot készíteni az utazásaikból. És bár az elhatározás már megvan, hogy az Egy város az én szememmel sorozatunk a jövő év folyamán csak és kizárólag videó formátumban lesz elkészítve. Azonban ezen app tesztelése során arra a következtetésre kellett jutnom, hogy talán jobban járok majd azzal, ha ezen a platformon keresztül is elkészítek egy “külön” epizódot.

De akkor lássuk a belsőségeket

IMG_1442És lássuk, hogy hogyan is működik mindez a való életben? Az alkalmazás letöltése után rögtön egy rövid bevezetést kapunk a funkcionalitás terén. És bár azt meg kell hagyni, hogy a fejlesztők lehettek volna egy kicsit kegyesebbek mindazokkal, akik használni szeretnék az appot, hogy az első túrát nem azon nyomban a live szerverekre rakják ki! Ettől függetlenül ez a megoldás nagyon is jó azoknak, akik először használják az appot! IMG_1439Hiszen mint azt az alábbi képek is mutatják relatíve egyszerű a használata, igaz néhol azért vannak olyan részletek, amikben még nem találtam logikát.

Például, mi értelme van annak, hogy meg kell hívnom az ismerőseimet azokra a túrákra, amikről szeretném, hogy tudjanak, és mindezt miért email használatával? Miért nem rakhatom ki közvetlenül Facebook-ra, vagy akármelyik másik közösségi média platformra a terveimet, ahol bárki “feliratkozhat” az adott kalandomra, és onnantól kezdve élőben követheti az eseményket?IMG_1443 Vagy, ha erre van is lehetőség, akkor miért az az alapértelmezett beállítás, hogy ezt tegyem? Azt hittem az egész appnak pontosan az a lényege, hogy megoszthassam ezeket a világgal, és nem az, hogy egy privát útinaplót készítsek?

IMG_1445És, ha már megemlítettük a közösségi médiát, azt megértem, hogy a Facebook, illetve a Google fiókkal történő regisztráció ott van, hiszen manapság senkinek (na jó keveseknek) van türelme ahhoz, hogy legépeljék a nevüket, az email címüket, és még egy jelszót is kitaláljanak, ami a TripCast esetében minimum hét karakterből kell álljon. Miért nincs ott azonban a Twitter? Vagy éppenséggel a Yahoo fiókhozzáférés lehetősége? Oké, tudom, hogy nem annyira népszerű platformok ezek, mint a két fentebb említett óriás, legalábbis ami a magyarországi viszonylatot érinti. Azonban könyörgöm, egy olyan termékről, egy olyan applikációról beszélünk, amit világszerte töltenek le. Hell, a Ryanair sokszor Twitter üzenetben értesít az akcióikról, szóval ne mondja nekem senki azt, hogy az a weblap, illetve az a fiók mint olyan, az halott, és ne használhatnánk ilyen célokra?!

IMG_1447A másik, ami először aggodalomra adott okot, amikor végül úgy dönöttem, hogy én is lusta leszek, az az volt, amikor a Facebook egy olyan apphoz akart hozzáférést adni, amiről életemben nem hallottam. Mármint, mi az a Cluster? A szó jelentésével természetesen tisztában vagyok, a kérdés itt igazából az, hogy tudtommal a TripCast egy relatíve új app, de akkor mégis kinek a szervereit használják, vagy mi ez az egész? Miért nem ugyanazt a nevet látom, amit az app megnyitásakor is?

És most kezdem úgy érezni, hogy túl sok LinusTechTips videót néztem az elmúlt pár napban, hiszen általában ő az, aki egy-egy terméken (kifejezetten az Apple Watch, vagy a 12″-es Late 2015 MacBook-on) ilyen stílusban ment végig. De egészen addig amíg a kérdések egyben meg is válaszolnak bizonyos dolgokat addig kéne aggódnom?! (Na jó ezzel talán témánál is vagyunk! 😀 )

Szóval TripCast, megéri-e használni a jövőben?

Nos, én mindenképpen ki fogom próbálni hosszabb távon, és ennek megfelelően ezt az előzetes konklúziót levonni egyelőre nem lesz egyszerű. Hiszen azokat a funkciókat, amik részemről igazán számítanának az app egyelőre (és nagy valószínűséggel még elég sokáig) nem tartalmazza majd.

Ettől függetlenül már csak azért is, mert lehet, hogy megkönnyítené a dolgomat, ha menet közben fel tudnék jegyezni bizonyos dolgokat, és tudnék megjegyzéseket hagyni egy-egy elkészített kép, videó, vagy Time-Lapse felvétel mellett, amiatt mindenképpen megérné.

Ha Ti is szeretnétek kipróbálni mindezt, akkor az alkalmazást az alábbi linkre kattintva tudjátok letölteni.

app-store-icon_2x

Addig is, ha tetszett ez a tartalom, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson. Ha nem szeretnétek lemaradni a további cikkeninkről sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, illetve kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Ha bármi kérdésetek van akár ezzel, akár bármelyik másik bejegyzésünkkel kapcsolatban, akkor ne habozzatok megkeresni minket. Addig is köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Hamarosan jelentkezünk a Hét Appja Bővebben Android változatával is.


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

A Hét Appja Bővebben (iOS): TripCast” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.