2017. év, 9-ik heti hírösszefoglaló

Sziasztok! Eltelt megint egy hét, és lassan, de biztosan itt a tavasz is, szóval kezdjünk is bele ebbe az összefoglalóba:

Hírek a nagyvilágból

Belföld

Párttá alakul a Momentum

A Momentum szombati közgyűlésén hivatalosan is döntés született arról, hogy párttá alakulnak és elindulnak a választásokon. A név nem változik, maradnak Momentum Mozgalom. Az elnöki posztért egyedül Fekete-Győr András indult, őt egy évre választották újra, a 2018-as választásokra ő vezeti a szervezetet.

Fekete-Győr a közgyűlés után a 24.hu-nak azt mondta:

Abban hiszünk, hogy velünk fejezi be Magyarország a rendszerváltást. Abban hiszünk, hogy a Momentum jelenti az új kezdetet. Előbbi a történelmi felelősségünk. Utóbbi pedig a történelmi feladatunk.

Újabb tisztújítás csak az országgyűlési választások után lesz. A leendő párt 106 egyéni jelöltet állít a jövő évi választásra és kormányképes erővé kívánnak válni.

Bár a 2018-as kormányváltás sokak szerint nem reális, sokan azt is elképzelhetetlennek tartották, hogy 100 ezernél több aláírást összegyűjtünk, mondta a 24.hu-nak Papp Gergő, a szervezet sajtóreferense.

A négy elnökségi tagsági helyre nyolcan indultak, a 4. helyen szavazategyenlőség alakult ki, így ott új voksolás volt. A négy alelnök végül

 • Orosz Anna,
 • Soproni Tamás,
 • Pottyondy Edina és
 • Kádár Barnabás lett.

Az SZDSZ egykori alapítójának, Mécs Imrének a fia, Mécs János is indult, de nem kapott elég szavazatot. Őt a jobboldalon sokan támadják egy vidékiző paródia írása miatt. Róla Papp azt mondta, megvédik Mécset, nem ijednek meg a támadásoktól.

A párttá alakulásról Orosz Anna korábban azt mondta,

a mi saját utunk egy olyan párt, egy olyan mozgalom, amelyben véget vetünk ennek a jobb és baloldali csatározásnak, amelyben folyamatosan méricskéljük, hogy ki mennyire magyar vagy éppen ki mennyire hazaáruló, ahol ügyekért össze tudunk fogni, úgy, mint ebben az olimpiai akcióban.

Szombaton a DK is kongresszust tartott, Gyurcsány Ferenc elmondta, örül a Momentum sikerének és megjelenésének.

Samu György


Kasszás Erzsi

Szerintem nem ismeretlen a többség számára az a név, hogy Kasszás Erzsi. Véleményem szerint maga a reklám amiben szerepel az a nagyközönségnek szánt, felhívó jellegű alkotás volt a marketingesek részéről, amivel a céljukat el is érték. Az eredeti reklám:

A publikálása után elég nagy vihart kavart a nézők között, ami szintén csak segíti a népszerűsítést, hiszen mindenki küldözgeti, hogy

Nézd már, milyen nagy hülyeséget csinál! / Nézd meg, mert olyan aranyos benne az eladó hölgy! stb.stb.

Kasszás Erzsi, vagyis illő lenne nevén nevezni a hölgyet, Balázs Andrea színésznő csinált egy válaszvideót a kommentekre, ami a következő volt:

Andreáról az alábbi LINK – re kattintva olvashatnak, legalábbis a szerepléseiről mindenképpen.

A színésznővel készült interjút pedig ITT tekinthetik meg, amiben érdekes dolgokat mond el magáról.

Samu György


Külföld

Halálos lehet a pornó

Sok rémisztő hír terjeng az interneten, hogy a felnőtt film nézés függőséget okoz, merevedési gondokat gerjeszt, vagy esetleg csökkenti a nemi élet iránti késztetést, de ezt az extrém esetet még nem hallottam. Egy 50 éves japán férfit ugyanis a saját pornógyűjteménye ölt meg. Átalakultak Megatron női változatává és a túlzott vágyai miatt megölték. Na jó nem. A lakásában annyi pornográf újságot gyűjtött össze, hogy az egyik fal mentén kb. 6 tonnányi tornyosult belőlük.

A volt autógyári munkás halálát csak fél év elteltével fedezték fel. Bérelt lakásának tulajdonosa ekkor kezdte el őt keresni, mert feltűnt neki, hogy ideje már nem fizeti a lakbért. A főbérlő bement a lakásba, de csak azt látta, hogy mindent pornólapok borítanak, ezért felbérelt egy takarítóbrigádot, hogy nagyon diszkréten (nehogy a szomszédok meglássanak valamit) hordják szemétre a lapokat. A munkások találták meg a kupac alján az elhunytat

Nem tudni, hogy a férfi szívrohamot kapott és úgy borította magára a halmot, vagy a magazinok ráborultak és a súlyukkal agyonnyomták. Az mindenesetre biztos, hogy eszméleténél is lett volna, amikor maguk alá temették az újságok, senki sem hallhatta volna meg a segélykiáltásait.

Szóval mindenkit kérek, tartsa a vágyait megfelelő korlátok között.

Samu György

És akkor most jöjjön egy kevésbé derítő hír

Az angliai Warwickshire megyében egy apa megerőszakolta a 16 éves lányát, hogy bebizonyítsa, a “szex jobb a férfiakkal”. Mindez azután történt, hogy a lány bevallotta, nem teljesen biztos a nemi identitásában, és hovatartozásában. Mindezek után a férfi először szobafogságra ítélte a lányt, majd kontrollálhatatlan dühkitörés közepette jutott arra a cselekedetre, amiért végül a Warwickshire Megyei Bíróság elítélte a férfit.

A bíróság 21 év letöltendő börtönbűntetésre ítélte az egyébként három másik hasonló esettel is gyanúsított férfit.

Szutor Márk


Technológia

Na, hát ha ezt valahogy az e-cigi világában is meg lehetne oldani, annak mennyire sokan örülnének!

Unbox Therapy bemutatója következik!

Szutor Márk


Hamarosan érkezik az iOS 10.3, érdemes frissíteni?

Szutor Márk


MKBHD bemutatásában jöjjön az LG G6, 2017 első “zászlóshajónak” szánt telefonja.

Szutor Márk


Okos rádió

A mai világban már minden okos. Bárcsak az emberek is tartanák ezt a fejlődési szintet, mint a készülékeink. Az egyik általam követett csatorna foglalkozott a HAMA DIR3110 termékével, íme az ő véleményük:

Samu György


ITT AZ OKOS ÓVSZER!

Na itt a másik gyöngyszem. Az okos óvszer! Nem tudtam, hogy mi hiányzik az életemből, de most már ez is megvan. Szeretkezés közben mér, számol, lejegyez mindent a kütyü. Az adatokat utána le lehet tölteni, sőt akár meg is lehet osztani a nagyvilággal.

icon.jpg

Megalkották a világ első okos óvszerét. Egy brit cég, a British Condoms fejlesztette ki a kütyüt, ami azon felül, hogy megóv a nem várt kellemetlenségektől, még méri is a férfiak szex közben nyújtott teljesítményét.

Az i.Cont még tesztelik, de a gyártó tervei szerint már idén el is kezdik kiszállítani az előrendelt termékeket. Eddig több mint 90 ezer előrendelést regisztráltak a 21 ezer forintos eszközre.

Az i.Con tulajdonképpen nem egy kondom. Ez egy nanotechnológiás chippel és érzékelőkkel ellátott karika, amelyet az óvszerre kell felhelyezni. Ez a pillekönnyű, vízálló, többször használható kis szerkezet szeretkezés közben begyűjti az adatokat, többek között, hogy milyen hosszú volt a szeretkezés, milyen gyorsak és gyakoriak voltak a lökések, sőt a lökések átlagos sebességét is kiszámolja.

De olyan adatokat is közöl, mint a körméret, az alkalmazott pózok száma, az elégetett kalóriák vagy a bőr átlagos hőmérséklete. Ezeket az adatokat a használat után okostelefonra le is lehet tölteni a megfelelő applikáció segítségével.

A rendszer alapvetően névtelenül tárolja a begyűjtött adatokat, de lehetőséget ad rá, hogy megosszuk ezeket ismerőseinkkel, barátainkkal, vagy akár az egész világgal. Sőt, akár össze is mérhetjük képességeinket a többi felhasználóval, a statisztikákat összevetve.

A kütyüt cirka egy óra alatt fel lehet tölteni az USB-portján keresztül egy számítógéphez csatlakoztatva, és közel hat órán át bírja egyetlen töltéssel – olvasható a leírásában.

Az i.Con arra is képes, hogy kimutassa néhány nemi betegség jelenlétét is, mint a szifilisz és a klamídia – nyilatkozta az Elite Daily-nek adott interjújában a fejlesztésben részt vevő Adam Leverdson.

A termék alatt a gyakran ismételt kérdésekből kiindulva az foglalkoztatja leginkább a férfiakat, hogy lesznek-e különböző méretek a szerkezetből. A válasz: nem, de maga a karika állítható, így mindenkire passzol.

Kétségtelen, ez már a jövő, de azért megkérdezném, hogy ez kell? Mármint versenyezni fogunk abban, hogy ki mennyire jó az ágyban a facebookon? Remélem nem fajul majd idáig a dolog, de ha igen akkor én felrakom a mosógépre, és világelső leszek az tuti.

Samu György

Érkeznek a hírek a Mobile World Congress-ről is

Ezúttal a The Verge két videóját mutatjuk meg nektek, melyeket az MWC-n készítettek. Az első körben jöjjön talán a hozzám egy kicsit közelebb álló újítás a Lenovo részéről. Ez pedig nem más, mint a Lenovo Yoga 720, illetve a Lenovo MiiX 320

Szutor Márk

Egy ideje nem hallottunk semmit a Samsung felől, legalábbis ami a tablet-eiket illeti, nemde?!

Nos ezt a problémát, úgyszintén az MWC-n orvosolták, ugyanis nem egy, nem kettő, hanem rögtön három eszközzel rukkoltak elő, és bár mostanában nem igen követtem nyomon azt amit a Samsung csinált, köszönhetően fentebb említett Lenovo fixációmnak. Úgy érzem talán most jött el az a pillanat, amikor ismét betölthet bizonyos szerepet a vállalat az életemben!

Szutor Márk

És végül, de nem utolsó sorban jöjjön most a Nintendo Switch bemutatása a Linus Media Group-tól

Szutor Márk


Autó – motor

Légiközlekedés

Elindult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 2B terminál új utasmólójának építése.

A 220 méter hosszú és 30 méter széles, 12 ezer négyzetméter területű épület 27 beszállítókaput foglal majd magába, ezek közül tízet szerelnek fel beszállító utashíddal, három kapu a legnagyobb, szélestörzsű gépek kiszolgálására, hosszabb távon Airbus A380-as kezelésére is alkalmas lesz.

a Budapest Aiport az egyik leggyorsabban bővülő repülőtér Európában, biztosítani szeretnék a további fejlődést, ezért az infrastruktúra-fejlesztést is folytatják. Ennek fő lépése a BUD 2020 fejlesztés, amelynek keretében több mint 50 milliárd forintot költenek a repülőtérre. Ezen program központi eleme a B terminálon az utasmóló.

Mondta el Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója

Szutor Márk

Budapesti járatnyitás az Ukraine International-től.

2017. június 15-től közvetlen járatot indít Budapestre Kijevből az Ukraine International. Az útvonalat az elérhető dátumok zömében a légitársaság Boeing 737-800-as repülőgépei teljesítik, de egyes járatokat a cég Embraer E190-es regionális regionális gépei repülik. Mindazoknak akik a nyár folyamán az Ukrán fővárosba vágynak, azoknak pedig jó híreink vannak, mivel a légitársaság foglalási rendszerében, már akár most meg tudják vásárolni a jegyeket.

A járatok menetrendje az alábbiak szerint alakul majd.

PS0813
380px-ukraine_international_airlines_logo-svgKBP – BUD
Boryspil International Airport – Budapest Airport
Ind – Érk
13:35 – 14:30


PS0814
BUD – KBP380px-ukraine_international_airlines_logo-svg
Budapest Airport – Boryspil International Airport
Ind – Érk
15:20 – 18:00

A fentebb említett időpontok a repterek helyi idejében értendőek.

A járatok nem csak a nyári időszakban, hanem a téli menetrendben is megjelentek a repülőjegy keresőkben, így akár a 2017. október vége utáni dátumokra is lehet repülőjegyeket foglalni.

uia_logos_line

Szutor Márk


A hét applikációja

Android

inShot

Veletek is előfordult már, hogy menet közben a telefonotokkal készített videókat szerettétek volna módosítani, megvágni, akár méretcsökkentés, akár a későbbi felhasználás végett? Nos amennyiben igen, akkor tudhatjátok, hogy nem egyszerű olyan szoftvert találni ami megkönnyíti a dolgotokat.

Szerdán pedig az is kiderül, hogy vajon az inShot beváltja-e a hozzáfűzött reményeinket?!

google-play-icon_2x

Samu György


iOS

Zoho Mail

Hol lennénk manapság e-mail nélkül? Nos valószínűleg még mindig hosszas sorbanállás lenne a postán, hogy feladjunk egy-egy levelet mindazoknak, akikkel kapcsolatot szeretnénk tartani.

És bár a Zoho Mail önmagában egy elég nagy tengerben próbál evickélni az ingyenes email szolgáltatók között, mégis annak köszönhetően esett erre az appra a választásunk, mivel enélkül elég kényelmetlen lenne elérni a szerkesztőség email fiókját, amikor éppen utazunk, és nincs velünk a laptop!

app-store-icon_2x

Szutor Márk


Windows Phone

Flipboard

Ismét elérkezett az alkalom, hogy újabb alkalmazástsal lepjünk meg titeket Windows operációs rendszeretekre, ami a Flipboard nevet viseli. A program célja az információ továbbítás, hiszen kedvenc oldalainkról, mint a Facebook vagy a program által felajánlott témák közül olvashatunk híreket.

További információkat a jövő héten olvashattok!

windows-phone-icon_2x

Téglás László


Film és média

Captain Deadpool.. Nah, its Deadpool

Nos igen, hivatalos forrásból, itt van az első Teaser a Deadpool 2-ből. Bár nem szeretnék túlságosan belemenni a részletekbe, nagy esély van arra, hogy amúgy is láttátok már. Azoknak akik még esetleg nem tekintették meg, előre szólok abszolút spoiler mentes!

Szutor Márk


Sport

Sínen vannak a Rókák?

forras-reuters

Múlt hét csütörtökön menesztették Claudio Ranieri vezetőedzőt a Leicester City-től és helyét a másodedző Craig Shakespeare vette át. Első meccsét, mint vezetőedző a Jürgen Klopp által vezetett Liverpool ellen játszották és győztesként mehettek az öltözőbe, hiszen a végeredmény 3 – 1 lett a Leicester javára.

A győzelem után a sajtó az iránt érdeklődött, hogy a jövőben vezetőedzőként folytatja-e a klubnál:

Ez a kérdés a tulajdonosokra tartozik, a döntés az övék. A lényeg, hogy a klub jól járjon az edzőválasztással.

A BBC értesülései szerint a klubtulajdonosok Roy Hodgson iránt is érdeklődnek, mint hosszú távú megoldásként. Addig is Shakespeare marad a szezon végéig, mint vezetőedző, amit a játékosok szeretnének állandósítani, hiszen ezt Danny Simpson jobbhátvéd szavai egyértelműen megindokolta:

Egyszerű és érthető elképzelései vannak, amiket nagyon közvetlenül képes átadni a csapatnak

Ezzel a győzelemmel feljebb léptek a ligatabellán és elkerülték a kiesést jelentő 18. helyet.

Téglás László


Hosszabbít a Hertha magyar kapusedzője

Továbbra is Petry Zsolt marad a hálóőrök edzősje a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC-nél. Ráadásul a  másodedző Rianer Widmayer szerződését is meghposszabbított a berlini csapat vezetősége.

Michael Preetz sportigazgató a bejelentést követően az alábbiakat nyilatkozta:

A folytonosságban hiszünk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy mind Rainer, mind Zsolt továbbra is velünk marad

Petry Zsolt már dolozott együtt Dárdaival,mikor még a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt.

Téglás László


Az MLS gólkirálya?

forras-facebook
Forrás: Facebook

Nikolics Nemanja nemrég igazol a lengyel Legia Warszavától az amerikai Chicago Fire-höz.Nemsokár elkezdődik a szezon és a felkészülési meccsek után rögtön pályára is lép a magyar válogatott támadó.

A fogadóirodák gólkilyári cím esélyeseként tartják őt is, akárcsak a spanyol David Villa-át, a brazil Kaka-át.

Hivalos Facebook oldalán azt nyilatkozta, hogy:

A Chicago építkezik, hosszú távon nagy céljai vannak. Egy ilyen folyamat nem megy egyik napról a másikra, ez volt a szakmai stáb első igazi átigazolási időszaka és előszezonja. Több kulcspozícióba is új játékos érkezett, de aki figyelte a felkészülést, látta, hogy egyre inkább összeértünk. A Toronto ellen sokszor látszott, mit akarunk játszani, visszaköszöntek az edzésen gyakorolt elemek. Szeretnénk a rájátszásba jutni, és otthon látványos támadófocit hozni.

Téglás László


Egy klubban mindörökké

legendak

Amennyiben feltesszük a kérdést egy futballban jártas embernek, hogy tud-e olyan focistát mondani, aki legalább 10 éve egy csapatban játszik egyből Totti-t mondja. A AS Roma játékos már több mint 24 éve az olasz liga csapatának. A dobogó második fokára a Chelsea-ben játszó Terry van, aki 18,5 éve tagja az együttesnek és a bronzérem a Juventus csapatának hálóőre, Gianluigi Buffon van a maga 15,5 évével.

Téglás László


Elhunyt Puskás Ferenc csapattársa

Raymond Kopa akivel anno együtt játszott Puskás Öcsi a Real Madrid csapatánál. 3 BEK győzelem 3 szezon alatt, a francia válogatottal 3. lett az 1958.as világbajnokságon valamint övé lett ugyanabban az évben az aranylabda is.

Téglás László


Jegyek a túlsúlyos nézőknek

forras-getty-images
Forrás: Getty Images

A FIFA újabb jegyet vezet be azoknak a nézőknek, akik kicsit teltebbek az átlagtól. Ezt testtömeg-index alapján lehet igénybe venni, amit csak orvosi papírral kell igazolni, hogy 35 kg/m2.

Amennyiben valaki arra adná a fejét, hogy spórolni szeretne a jegyeken akkor egy 180 centimétere személynek legalább 114 kilogrammra kell híznia. A korlátozott számban kapható jeggyel nagyobb széket lehet igénybe venni, viszont egyelőre csak a 2017-es, oroszországi Konföderációs kupa mérkőzéseire fogja a FIFA árusítani először

Téglás László


Gasztronómia

Heti recept : Sült rakott csirkemell

183552_173154_img_3800

Hozzávalók / 6 adag

 • 80 dkg csirkemell filé
 • 50 dkg csirkemáj
 • 20 dkg kolozsvári szalonna
 • 30 dkg edami sajt
 • 10 ek napraforgó olaj
 • só ízlés szerint
 • bors ízlés szerint
 • 1 kk majoranna

Elkészítés

 1. A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon megsütjük.
 2. A csirkemájat szintén olajon bors és majoránna hozzáadásával lesütjük.
 3. A szalonnát szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
 4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a melleket, rápúpozzuk a májat, rá egy szelet szalonnát és végül a sajtot.
 5. 180 °C, hőlégkeveréses sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad.

Samu György


#WorthIt

Nos, a $250.00-s sushi, és a $777.00-s burger után, vajon mi jöhet még? A WorthIt csapata jelenleg Los Angeles három legjobb pizzáját teszteli.

Szutor Márk


Programajánló

Belföld

Tiszator Böllérfesztivál

boller-plakat-2017-600.jpg

A Nánai Hatkörmösök, a Sárréti Pákászok és a Dánosi Zsíros Zsiványok is összecsapnak a strand melletti Füzes kempingben, ahol a szombati versengés a Tiszator Böllére címért zajlik, de sok egyéb díjat is kiosztanak – például annak a csapatnak, amelyik legelőször szolgálja fel a sült vérből és májból álló reggelit.

Pénteken szakmai fórummal, vasárnap konyhamalac-nappal várnak Abádszalókon – azaz lesz szíve-nyelve leves és toros káposzta is.

A Tiszator házigazdája Benke Laci bácsi, hangulatfelelőse Kató néni (Ihos József). További információkat ITT olvashattok.

Samu György


Külföld

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003020191199
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu.gyorgy@mndsblog.com

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

Téglás László
Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Szutor Márk
© Samu György
© Téglás László
Copyright by M&D’s Blog 2014-  ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.