Újabb úti cél a WizzAir budapesti hálózatán

Közép,- és Kelet-Európa legnagyobb low-cost légitársasága a WizzAir lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében jelentette be legújabb járatait.

Melyek meglepő módon nem a megszokott turistaparadicsomok egyikét célozták meg.

Ezúttal a Wizz Oroszország felé nyitja meg az olcsó, de minőségi szolgáltatást, hiszen legújabb útvonaluk Szentpétervárra repíti majd el az utazóközönséget.

Wizz Air új szentpétervári járatának bejelentése

Szentpétervár, Oroszország második legnagyobb városa jelentős kikötő a Balti-tenger partján, a Néva folyó torkolatánál. A Nagy Péter cár által alapított város az egykori orosz birodalom cári székhelye volt, és jelenleg is az ország kulturális fővárosának tekintik. Lélegzetelállító fekvése és egyedülálló módon fennmaradt építészeti emlékeinek köszönhetően a város számtalan felfedeznivalót tartogat a látogatók számára: több mint 200 múzeum, köztük a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteménye, az Ermitázs, számos palota, galéria és kulturális programok gazdag választéka a klasszikus zenétől a baletton át az avantgárdig és modern fesztiválokig. A Világörökség részeként számon tartott kulturális és történelmi kincsein túl Szentpétervár jelentős kereskedelmi csomópont is, amely Oroszország egyik legfontosabb pénzügyi, gazdasági és ipari központja.

Az új útvonal megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója elmondta:

“Magyarország de facto nemzeti légitársaságaként büszkén jelentjük be a Wizz Air legújabb, régóta várt útvonalát Budapestről Szentpétervárra, amely az egyetlen közvetlen kapcsolat Magyarország és az orosz kulturális főváros között. Hasonlóan Budapest-Moszkva járatunkhoz, második oroszországi járatunk is jelentősen hozzájárul majd a két ország gazdasági, üzleti és kereskedelmi kapcsolatainak fejlődéséhez, és meggyőződésünk az is, hogy alacsony viteldíjaink nagy számú szabadidős utazót vonzanak majd mindkét városba, stimulálva a turizmust és a vendéglátóipart. Továbbra is határozottan elkötelezettek vagyunk Magyarország és magyar ügyfeleink iránt, és folyamatosan fejlesztjük állandóan növekvő alacsony viteldíjas hálózatunkat, egyre több lehetőséget nyitva utasaink számára.”

A járatok menetrendje az alábbiak szerint alakul.

W6 2465wizz_logo_version_1
BUD – LED
Budapest Airport – Pulkovo International Airport
Ind – Érk
17:25 – 21:25


wizz_logo_version_1W6 2466
LED – BUD
Pulkovo International Airport – Budapest Airport
Ind – Érk
21:55 – 23:35


A járatok augusztus 27-étől minden szerdán és vasárnap közlekednek. Azonban a menetrend október 31-től keddi és szombati napokra módosul. A módosítás pedig nem csak az üzemeltetési napokat, de az indulási és érkezési időket is érinti.


W6 2465wizz_logo_version_1
BUD – LED
Budapest Airport – Pulkovo International Airport
Ind – Érk
08:55 – 13:25


wizz_logo_version_1W6 2466
LED – BUD
Pulkovo International Airport – Budapest Airport
Ind – Érk
13:55 – 14:35


A fentebb említett időpontok a repterek helyi idejében értendőek.

A sajtótájékoztatón megjelent továbbá Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a következő szavakkal illette a sikeres járatnyitást.

“Magyarországnak, a magyar gazdaságnak és a magyar turizmusnak is az az érdeke, hogy Magyarországról minél több helyre el lehessen jutni közvetlenül, és hazánkat is minél több helyről el lehessen érni. Ebben Magyarország érdekei és a Wizz Air stratégiai törekvései egybeesnek. Szentpétervár azon túl, hogy kulturális szempontból kiemelkedően vonzó célpont, nagyon fontos gazdasági és kereskedelmi központ, emellett Oroszország fejlett térségeként a Magyarországra irányuló orosz turizmusnak is fontos városa. Azzal, hogy a Wizz Air elindítja legújabb járatát, számos magyar vállalat számára biztosít lehetőséget arra, hogy új kereskedelmi kapcsolatokat létesítsenek, növeljék bevételeiket és  munkahelyeket teremtsenek, mindennek pedig pozitív nemzetgazdasági hozadéka lesz.”

Gratulálunk a WizzAir minden munkatársának az újabb sikeres járatnyitáshoz, és kíváncsian várjuk, hogy milyen eredményeket érnek majd el az idei év során. Illetve külön köszönjük, hogy folyamatosan velünk dolgoznak azon, hogy ezekről a hírekről tájékoztathassunk titeket!

Ha bármi kérdésetek lenne a WizzAir-t, a WizzTours-t, vagy bármely más Wizz partner céget illetően, akkor ne habozzatok felkeresni minket az alábbi elérhetőségeink bármelyikén.

Amennyiben tetszett ez a cikk, akkor nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen, ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, illetve kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

wizz_header_2015

© Szutor Márk
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.