2016. év, 37-ik heti hírösszefoglaló

Sziasztok! Sajnos a múlt heti összefoglalónk nem sikerült a legjobban, de igyekszünk minden hibát kiküszöbölni a jövőben. Akkor hát merüljünk el az eheti hírválogatásunkban:

Hírek a nagyvilágból

Belföld

Felterelték, utána megbüntették

Egy baleset miatt a rendőrök terelték fel az autópályára, mégis 15 ezer forintos bírságot kapott egy siófoki autós. Sándor még július 10-én, reggel hajtott a 7-es főúton, amikor hármas baleset történt előtte. A 98-as kilométerszelvénynél az M7-es autópályára terelték a Siófok felé haladókat, akiknek a 105-ös kilométerszelvénynél kellett lehajtaniuk, ha nem rendelkeztek autópálya-matricával.

A Somogy megyei rendőrkapitányság sajtószóvivője az Indexnek azt mondta: ilyen esetekben természetesen díjmentesen lehet igénybe venni az autópályát, de csak az első lehajtóig. Ez a szabály azonban egyáltalán nem közismert, így Sándor csak a második lehajtónál tért vissza a főútra, attól tartva, hogy a közeli első lehajtónál még tart a baleset okozta torlódás. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. arról tájékoztatott, hogy a megbírságolt autós nem kaphat mentességet a bírság alól, a díjmentesség csak a ráterelés utáni első lehajtóig tart.

Samu György


Rendőrök hozták le a fáról

Segélykérésről érkezett bejelentés a borsodi rendőrökhöz a napokban. A telefonáló elmondta: kiáltásokat hallott Bőcs határában, az úgynevezett Kék hídnál.

Egyenruhások mentek a helyszínre, akik észrevették, hogy egy magas fán – csaknem hét méter magasságban – egy fiú tartózkodik és segítségért kiabál. Félő volt, hogy már elfáradt a kapaszkodásban és leesik, így egy rendőr azonnal felmászott hozzá, hogy lesegítse őt.

Végül együtt lemásztak, a kamasznak nem esett baja. Mint kiderült, a fiatal azért mászott fel a fára, mert megijedt egy vaddisznótól, de lejönni már nem tudott.

Samu György


Bezárta a NAV-ost

Hivatalos személy elleni erőszak és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat az ügyészség egy 52 éves Nógrád megyei nővel szemben, aki bántalmazta és bezárta az üzletbe a próbavásárlást végző adóellenőrök egyikét. A dühös boltos ellen felfüggesztett szabadságvesztést indítványoztak.

A vádirat szerint június 8-án jártak NAV-osok az állateledel boltban, ahol nem kaptak blokkot. Nem sokkal később mindketten visszamentek az üzletbe, igazolták magukat és közölték, hogy a tapasztalt hiányosságok miatt ellenőrzést fognak tartani. Az eladó tagadta, hogy nála vásároltak volna és igyekezett gyorsan bezárni. Nem akart együttműködni velük. Mivel a revizorok tartottak attól, hogy a boltban ragadnak, egyikük kiment az utcára. A nő is elhagyta az üzletet és lelakatolta azt – mindezt annak ellenére, hogy a másik NAV-os még bent volt. Ezután elviharzott, de nem sokkal később visszatért, mert bent felejtette a táskáját. Amikor belépett a helyiségbe, a revizor ismét felszólította, hogy vesse alá magát az ellenőrzésnek. Az eladó olyan dühös lett, hogy megpróbálta kilökdösni a boltból a NAV-ost, de nem sikerült, így ismét rázárta az ajtót. A boltot végül rendőrök nyittatták ki – derül ki a Nógrád Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatásából.

Samu György


Külföld

Technológia

Little Rooster (Kis Kakas)

little-rooster-alarm-clock-990x620

Akadnak emberek, akik képesek azonnal kipattanni az ágyból, amint meghallják az ébresztőórájuk csörgését. Valószínűleg ők vannak kisebbségben a világon, különben nem dobnának a piacra bizarrabbnál bizarabb termékeket a notórius elalvóknak. Mint például ezt a csuklópántot, amely szó szerint az ébrenlétbe sokkolja az embert. Vagy az iPhone egyik nőknek kifejlesztett ébresztő alkalmazását, ahol különböző akcentussal beszélő, szexi férfi hangok noszogatnak türelmesen a felkelésre. A közelmúltban piacra dobott vibrátoros ébresztőóra azonban ezeken is túltesz.

A Litte Rooster (Kis Kakas) névre hallgató szerkezetet egyelőre nőknek fejlesztették. Éjszakai viselete állítólag nem zavaró, és reggel telefoncsörgés helyett fokozatosan erősödő vibrálásra ébredhetnek azok a nők, akik a felkelésnek ezt a kellemes módját választják.

little_rooster_pin_up_hi_res

Ez így egy kicsit érdekes lehet, mert ha egy nő tényleg ezzel a kütyüvel szeretne ébredni, akkor egész éjjel az alsóneműjében kell viselnie (a meztelen alvóknak sajnos ez a termék nem nyújt megoldást). Cserébe viszont a szerkezet elkezd vibrálni a beállított időben és állítólag garantáltan nem hagyja abba addig, amíg viselője jóleső sóhajok közepette kinyomja az alkalmazást. A reggeli ébresztő orgazmus ára egyébként közel száz dollár.

A szerkezetet egyelőre nőknek fejlesztették ki, de a termékbemutató videó szerint már készül a férfiakra kitalált párja is.

Samu György


Légiközlekedés

Újabb négy járat indítását jelentette be a WizzAir

Ugyan nem az idén, hanem csak jövő tavasszal, amikor megérkezik a következő Airbus A321-es a budapesti bázisukra. Mely várhatóan 2017. márciusában történik majd meg. És az új gép áprilistól kezdheti meg a szolgálatot.

Az új desztinációk

  • Faro
  • Hannover
  • Bergen
  • Lamenzia Terme

 

Az új járatok indulásával egy időben pedig a Liverpoolba és Nizzába utazók a mostani heti kettő helyett már heti három alkalommal vehetik igénybe a légitársaság szolgáltatásait.

21

Szutor Márk


Az EasyJet is bővít.

Ugyan nem akkora mértékben mint a WizzAir, de 2017. február 6-tól a Budapestről utazók számára egy újabb város vált elérhetővé az EasyJet-től megszokott alacsony árakon. Ez pedig nem más mint Amszterdam.

Az útvonalat a cég Airbus A319-esei teljesítik majd, és heti háromszor biztosítanak majd lehetőséget a Holland fővárosba vágyóknak.

(Személy szerint mondjuk még mindig a KLM-re szavaznék, főleg mivel mostanában az EasyJet árai eléggé elszálltak)

header

Szutor Márk


A hét applikációja

Android + iOS

GoEuro

Nos, ismét egy utazástervező appot hoztunk nektek ezen a héten. Ezúttal azonban egy olyat, ami kombinálja mindazt, amit a legtöbb hasonló alkalmazás képtelen. Ez pedig nem más, minthogy egyszerre keressen a légitársaságok, valamint a vasúti, illetve a közúti szolgáltatók ajánlatai közt is keresni. Nem is beszélve arról, hogy még egy relatív kalkulációt ad arra az esetre is, ha az adott utat esetlegesen autóval tennétek meg.

Ami különösen hasznos, hiszen elég sok ember számára egy nagy kérdés az utazástervezés folyamatában az, hogy vajon megéri-e vezetnem, vagy menjek inkább vonattal?

Nos erre nyújt megoldást a GoEuro. Melyeket az alábbi linkekre kattintva érhettek el.

google-play-icon_2x

app-store-icon_2x

Megjegyzés: A GoEuro szolgáltatásai jelenleg magyarországi belföldi forgalomban jelenleg nem elérhetőek. Magyarországról történő nyugati irányú utazások esetén azonban tökéletesen használható.

Szutor Márk


Programajánló

Belföld

Szigligeti Szüret

050590_sullofeszt

Szigligeten az egyik legrégebbi népi szokásokat felelevenítő rendezvénye a Szüreti Vigadalom. A felvonulás délután indul az Ófaluból. Évről évre egyre színesebb, látványosabb ez a felvonulás, ahol a hagyományokat felelevenítő népviseletben vonulnak fel a résztvevők. A menetben helyet kapnak néptánccsoportok, hagyományőrző egyesületek, bíró, kisbíró, huszárok, csikósok, maskarások, a felvonuló kocsmáros és a pogácsát osztogató helyi asszonyok pedig gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhesen, szomjasan. A felvonulás végén a rendezvénysátornál kulturális műsor várja a résztvevőket, utána utcabál zárja az egész napos programot

A felvonulás 15.00 órától indul az Esterházy Pincétől.

A menetben részt vesznek:

Kinizsi Táncegyüttes,Szigligeti Gyöngyvirágok,Bandiera zászlóforgató csapat, huszárok, lovasok, zászlóvivők, várvédők, gólyalábasok,szőlőharang vivők, Gyulaffy Hagyományőrzők, Bíró és kisbíró, ostoros, maskarások

Színpad:

16.30-17.15 Bódi Lajos és Zenekara
17.15-17.30 Szigligeti Gyöngyvirágok
17.30-18.00 Kinizsi Táncegyüttes
18.00-18.30 Bandiera zászlóforgató csapat
18.30-19.00 Tapolcai Musical Színpad
19.00-19.30 Szabó István bűvész
20.00-tól éjfélig bál a Sancred együttessel.

Samu György

Debreceni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztivál 2016

zamatlogo

A Debreczeni ZAMAT Fesztivál 2016-ban hatodik alkalommal várja a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit, a tavalyi évhez hasonlóan, a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, illetve a HALL-ban.

Idén szeptember 23-25. között kóstolhatják végig az érdeklődők Debrecen legismertebb éttermeinek gasztronómiai különlegességeit és az ország legízletesebb pálinkáit. A hangulatot ezúttal is Magyarország legnépszerűbb zenekarai és előadói biztosítják, többek között fellép a Magna Cum Laude, a Csík Zenekar, a Parno Graszt feat. Szalóki Ági, illetve Falusi Mariann is.

További információkért és jegyvásárlásért: ZAMAT Fesztivál 2016

Samu György

Külföld

 

Erre a hétre ezekkel a hírekkel szolgálhattunk, reméljük, hogy tetszett ez a tartalom is.

Amennyiben igen, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több ember értesüljön róla. Illetve, ha nem szeretnétek lemaradni a további cikkeinkről sem, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy likeoljátok a Facebook oldalunkat.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!

 


twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu.gyorgy@mndsblog.com

Szutor Márk

Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Email: szutor.mark@mndsblog.com

© Szutor Márk
© Samu György
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.