Életünk ABC-i (C/Cs)

Sziasztok! Ismét itt a péntek délelőtt, és ezzel együtt mi is ismét jelentkezünk, ezúttal a “C/Cs” betűvel / betűkkel. Lássuk ezen a héten vajon mit gondoltunk a legfontosabb dolgoknak, vagy elért eredményeknek az életünkben.

Márk

C – Comenius

Bár most egy kicsit eltérek attól, mint amit szerkesztőtársaimmal megbeszéltünk. Hiszen csak azért is írok egy “C verziót” is az adott tartalomhoz. Mindezt abból az okból teszem, mert menet közben rá jöttem, hogy volt egy olyan dolog az életemben, amit mindenképpen meg szeretnék említeni.

Ez pedig nem más mint a Comenius program, melynek 2011. októberétől egészen 2012. márciusának végéig lehettem a tagja. Ez pedig gyakorlatilag nem más, mint egy az Európai Unió tagállamainak középfokú oktatási intézményei között létrehozott cserediák program. Melynek segítségével úgy juthattam el, életemben ekkor már másodjára külföldre, hogy a családom nem tartott velem.

Mindenképpen egy meghatározó élmény volt számomra az, amit átélhettem ezalatt az egy hét alatt, amíg nem tartózkodtam Magyarországon. Illetve amit eltölthettem egy másik családnál, akik ugyanúgy vigyáztak rám, és igyekeztek gondoskodni rólam, mintha a saját gyermekük lettem volna.

Ennél jobb átvezetést pedig azt hiszem keresve sem találhattam volna

Cs – Család

Itt azt hiszem nem kell sok mindent mondanom, hiszen mindenkinek az életében fontos szerepet tölt be akár az egész család, akár csak egy-egy családtag. És bár ritkán látom őket, ettől függetlenül ugyanolyan fontos szerepet töltenek be az életemben, mint bármikor máskor. Sőt talán így, hogy nem nyílik alkalmam minden nap találkozni velük, így talán méginkább ez a helyzet.


György:

Cs – Család

Számomra az első és legfontosabb dolog az életemben. A saját változatban élem az életemet, de a család számomra szent és sérthetetlen. Nagyon gyorsan meg tudok haragudni emberekre akik rosszat mondanak a családomra, hiszen ők azok, akik el tudnak viselni (néha), ami már önmagában is nagy szó.


László:

Cs  –  Csillagkapu 

1994 volt mikor kijött a Csillagkapu film Kurt Russel-lel, ami inspirálta a 3 évvel később 10 évadot számláló sorozatot is. Bevallom őszintén előbb láttam a sorozatot mint a filmet, de egyből a  #1 lett nálam és a mai napig az.

Négy ember – bocsánat, három ember és egy jaffa – egy kerek dolgon keresztül utazgat világok között – egy féregjáraton keresztül –  az elképesztő, valamint mindig is érdekelt a science fiction.

Amellett, hogy mindenféle tudományos dolgot csinálnak, mindig lehet benne találni valami “mondanivalót”, amennyiben olvasunk a sorok között. Többek között ez is benne volt a jó pár dolog között ami megfogott benne. Szívesen nézek újra bizonyos részeket, mert van amelyikben a család van a középpontban, van mikor a kreativitás és van mikor csak szimplán vicces az egész és jó kedvem lesz tőle.

Nem egyszer fordult elő – akármilyen hülyén hangzik is – sikerült motivációt merítenem belőle. Nem érdekel ki mit mond, igenis van értelme nézni olyan sorozatokat amiket szeretünk.


Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérjen. Amennyiben nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Illetve kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Még egyszer köszönjük a figyelmeteket!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50 gmail

Szutor Márk

Facebook page: https://www.facebook.com/mndblog/
English Blog: http://www.markszutor.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/szutor.mark
Twitter: http://www.twitter.com/szutormark
YouTube: http://www.youtube.com/user/szutormark
Instagram: http://www.instagram.com/szutormark
Path: http://www.path.com/profile/1M1AT0
Email: youtube.szutormark@outlook.com

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu942@gmail.com

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglaslaszlo@gmail.com

© Szutor Márk
© Samu György
© Téglás László
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.