A Hét Appja Bővebben (Windows): f.lux

Sziasztok! Ezen a héten a Windowsos appunk az f.lux lett. Szerintem egy érdekes appról van szó, de akkor lássuk is a részleteket.

Maga az applikáció a képernyőnk színére van hatással, vagyis a napszaknak megfelelően állítja be annak a színhőmérsékletét, úgy, hogy az a lehető legjobb legyen a szemünknek.

Magát az applikációt telepíteni roppant egyszerű. Letöltöd, beállítod, hogy hol vagy és gyakorlatilag kész is. Na azért a helymeghatározás kicsit körülményesebb. Meg lehet adni konkrét hosszúsági és szélességi fokokat is, de akár irányítószámok alapján is képes a helymeghatározásra. Akkor mi a bajom vele? A magyarországi irányítószámokkal kicsit bajban van, így ott érdemesebb a helységnevekkel rákeresni az adott tartózkodási helyzetünkre.

Miután a hely megvan, az időzónát automatikusan beállítja, így azt is megmutatja, hogy mikor megy le a nap. Amint lement “fényfordulóponthoz” értünk két opciónk van: egy gyors és egy lassú színátállás. A gyors az 20 másodpercet igényel, a lassú 60 percet. Itt már tényleg csak mi döntünk, de szerintem én maradok a gyorsnál.

A fényfordulópont alatt természetesen az alkonyt és a napkeltét értem. Ilyenkor változtatja meg a színhőmérsékletet. Ami igazából egy kis színkorrekció, de a szemünk nagyon hálás lesz neki, hiszen reggel nem lesz túl világos a kép, illetve este nem lesz túl sötét sem.

Talán egyetlen hibát tudok jelenleg felróni neki, ami pedig az, hogy nem kapcsol ki amikor egy videóvágót, vagy képszerkesztőt indítok el, ott a napszaktól függetlenül a rendes színképet kellene látnunk. Remélem, ezt hamarosan meg fogják valahogyan oldani, hiszen ez egy nagyon hasznos applikáció azoknak akik sokat használják a készülékeiket. Így nem terhelik le a szemüket túlzottan, és kényelmesebbé teszi a gépelést is.

windows-phone-icon_2x

Ha tetszett ez a cikk, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több embert elérhessünk. Ha szeretnétek értesülni további akciós ajánlatokról, a heti hírekről, illetve minden egyéb tartalmunkról, akkor iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül, vagy kövessetek minket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Samu György

Facebook: https://www.facebook.com/samuka942
Twitter: https://www.twitter.com/samugyrgy1
Instagram: https://www.instagram.com/samu942
Email: samu.gyorgy@mndsblog.com

© Samu György
Copyright by M&D’s Blog 2014 – ©

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.