Netflix & Chill: Taken – Pilot & Ready (Season 1, Episodes 1 & 2)

Mikor először megláttam nem hittem a szememnek, hogy a filmből sorozat készült. És igen. Bár nem nagyon tudnám elképzelni azt a koncepciót, hogy 13 részen kerül elrabolják Bryan Mills valamelyik hozzátartozóját.

Ehelyett, amolyan eredet történetként kell tekinteni erre, ami kissé érthetetlen. Gondoljunk csak bele, a fiatalabb énjét a jelenbe helyezik, nem pedig a 80-as évekbe.

Nem csak azért adtam esélyt a sorozatnak, mert a film tetszett, hanem kíváncsi voltam a főszereplő Clive Standen-re, aki számomra a legérdekesebb volt a Vikingek sorozatban.

S01E01 – „Pilot”

Spoiler-Alert

Bryan Mills (Clive Standen) épp a húgával utazik a vonaton mikor észreveszi, hogy figyelik őket. Nem sokkal később egy tűzharc alakul ki, ami közben lelövik a lányt és  életét veszti. Az eset nem a véletlen műve, Bryan Mills korábban CIA ügynök volt és egy bevetés során megöl egy férfit aki, mint kiderül, egy kartell főnök fia volt.  A vonaton történtek után természetesen magát hibáztatja és ő maga ered Carlos Meija nyomába, aki az egész gyilkosságot kitervelte, hiszen Bryan-t is megölhették volna gond nélkül. Azonban ez nem szerepelt a tervben, hiszen élve volt neki szüksége rá, meg kellett bosszulnia a fia halálát.

2017-03-13 (4)

A rész tulajdonképp egy felvezetése egy olyan férfi történetének, aki egy tragikus esemény folytán lehetősége nyílik másoknak segítenie.  Az első úgynevezett Pilot epizódban megbizonyosodhatunk a főszereplő képességeiről, ami őszintén szólva egyáltalán nem okozott csalódást. Megismerhetünk egy olyan szervezetet, ami a háttérből figyel, és amikor kell, akkor avatkozik közbe. A csoportot Christina Hart (Jennifer Beals) vezeti, aki felhasználja Bryan-t arra, hogy elkapja Meija-t. Később gyakorlatilag egy fordított pszichológiai húzással szeretné, hogy a csapatának a tagja legyen.  Amit természetesen úgy is el fog fogadni, különben hogyan folytatódna tovább a sorozat.

2017-03-13 (3)

Ott van még a kérdés, hogy Clive Standen vajon fel tud e nőni Liam Neeson Bryan Mills-éhez? Tökéletesen játssza a szomorú hőst, hogy meg van e benne az a nyugodt stílus, amivel a frászt tudja hozni az emberre az nem derült ki egyértelműen ebből az egy részből. Annyi biztos, hogy ő is az a fajta ember, aki képes egyszemélyes háborút indítani bárki ellen. Ráadásul mikor felveszi a filmbeli Mills féle kabátot, akkor egy halvány reményt is kapnak a nézők, hogy van potenciál a Taken sorozatban.  A kabát mellett volt az epizódban egy olyan rész, amikor szó szerint rátapadtam a képernyőre. A cikk elején említettem a kartell főnököt, aki üldözi Mills-t. Nos, a bérencei meg is találják az egyik menedék házában és ahelyett, hogy likvidálnák főhősünket, csapdába sétálnak. A lövöldözés minden pillanata zseniálisan meg volt tervezve, semmi kivetnivalót nem találtam benne. Egy dolog volt, amit kicsit hiányoltam az első részből, Bryan régi egysége.

Ha jobban belegondolok, nem is lehet igazán eredet történetnek nevezni, hiszen ha megváltoztatnák a címét a műsornak és más nevet adnánk a főszereplőnek, akkor semennyit sem változtatna az egészen. A filmhez csak annyi köze van, hogy az adta az ötletet, azt ennyi az egész.  A sorozatbeli Bryan-nek nem igazán sikerült pontos háttér információkat megadni, itt a családra, a múltra és az utat, amely által azzá az emberré vált, akit megismerünk.  Amennyiben a sorozat nem akar, mindenáron a film nyomdokaiba lépni akkor fogja tudni kihozni magából a maximumot. Itt a különböző sztereotípiákra gondolok.

A Taken-en látszik, hogy többet szeretne majd nyújtani a puszta akciójeleneteken kívül. Azonban a Pilot egy órája alatt nem kaptunk túl sok információt a karakterekről és túlságosan gyorsan történtek az események, de továbbra is hiszek az NBC-ben, hogy életképes lesz a sorozat legalább 1 évadon keresztül.

A Taken-t elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik az olyan sorozatokat, amikben az idő nagy részét az akciófilm elemek teszik ki, de nem bánják, ha egy kis fejtörést is okoz számukra.

S01E02 – „Ready”

Bryan Mills (Clive Standen) még mindig nem tudta elfogadni a testvérével történteket és továbbra is önmagát ostorozza. E miatt nem tud igazi csapatjátékossá válni pedig jó pár évet eltöltött a katonaságban, ahol igazán csak a bajtársakra támaszkodhat az ember.

Az epizód az első bevetéséről szól az új akciócsoporttal és arról, hogyan dolgozza fel a húgával történteket. Ami nem alakult túl jól, hiszen egy tréning során az egyik terroristának öltözött társát valódinak látja és kis híján megfolytja a férfit.Nos, e miatt az kis incidens miatt érthető volt, hogy kispadra ültették és nem engedték ki a terepre.

2017-03-13 (2)Christina Hart (Jennifer Beals) elviszi egy titkos bevetésre Kentucky-ba ahol egy régi kollegájával találkoznak. A nő folyamatos mozgásban volt az üldözői miatt és mikor Christina-val menekültek egy motoros elől, megölték a nőt miközben vezetett és az akciócsoport vezetője is súlyosan megsérült.

Viszont a küldetés során Bryan végre megmutathatta, hogy képes a vezetésre mialatt ő a kórházban feküdt. Még a Kentucky-ban történt eset során sikerült a mesterlövész puskájával lefotóznia a támadót, ez által azonosítani tudták a zsoldost, aki megtámadta őket. Tulajdonképpen azért halt meg Christina volt munkatársa, mert tudomása volt egy embercsempészettel foglalkozó férfiről, aki ráadásul még egy szenátort is képes volt megmérgezni, hogy a titka ne derüljön ki.

2017-03-13 (1)

A rész egyik meglepetése az volt, hogy egy kis információttudtunk meg Christina korábbi életéről. Nem sokat, hiszen a sorozat körül belül 75 százalékát az akció teszi ki, de több mint a semmi. Továbbá végre Bryan is megnyílik a csoport felé és bevallja, hogy még mindig nincs rendben, ami szintén egy olyan jelenet, ami az érzelmeket helyezi előtérbe. Ráadásul szép lassan kiérdemli a csapat tiszteletét is. Sikeres lesz e a beilleszkedése? Majd meglátjuk.

Az első részben Cali  temetésén a gyászbeszédet a legjobb barátja Asha ( Brooklyn Sudano ) mondta, aki körül már akkor számítani lehetett egy kis bonyodalomra. Így is lett. Hiszen egyik pillanatról a másikra jelent meg főhősünk lakásának ajtajánál, visszahozva azokat a leveleket, amiket akkor küldött Calinak mikor még a katonaságban szolgált. Ez több mint valószínű, hogy ürügy volt arra, hogy láthassa Bryant, hiszen már korábban érezni lehetett egy kis feszültséget közöttük. Továbbá azt is megtudjuk, hogy a nő ügyvéd egy kisebb cégnél, ami még kapóra is jöhet később a férfinak. Milyen szerepe lesz a nőnek a későbbiekben? Bizalmasa lesz e vagy társa az összeesküvésben? Amennyiben továbbra is ilyen szinten fent tudják tartani az érdeklődést a Taken alkotói, akkor nem lesz probléma.

Találkozunk a következő héten az újabb résszel!

Amennyiben tetszett a tartalom, akkor kérlek nyomjatok rá egy like-t, és osszátok meg, hogy minél több emberhez elérjen. Ha nem szeretnétek lemaradni a további tartalmainkról sem, akkor kérlek iratkozzatok fel a WordPress rendszerén keresztül. Valamint kövessetek bennünket az alábbi közösségi média platformok mindegyikén.

Mégegyszer köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok! Sziasztok!


icon-facebook-50x50       twitter_Color_Icon     instagram-logo-homepage-50x50   tumblr-50x50

Téglás László

Facebook: https://facebook.com/teglaslaszlo
Twitter: https://twitter.com/teglas_laszlo/
Instagram: https://www.instagram.com/teglaslaszlo/
Email: teglas.laszlo@mndsblog.com

© Téglás László
© Copyright by M&D’s Blog Since 2014

 

Netflix & Chill: Taken – Pilot & Ready (Season 1, Episodes 1 & 2)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.